درباره تایپ INTJ

S.Y S.Y S.Y · 1403/03/20 00:35 · خواندن 3 دقیقه

 درخواستی بود تایپتون رو تو کامنت ها بگین تا در بارش بزارم

ویژگی‌های کلیدی تیپ شخصیتی INTJ
این افراد تمایل دارند که درون‌گرا باشند و ترجیح می‌دهند تنها کار کنند. اگر آنها به یک تصویر بزرگ نگاه کنند، به‌جای تمرکز روی جزئیات مشخص، بر اطلاعات انتزاعی تمرکز می‌کنند؛ همچنین این افراد بر منطق و اطلاعات عینی بیشتر از احساسات خود تاکید می‌کنند. آنها علاقه دارند که در دنیای خودشان، احساس نظم و کنترل داشته باشند، بنابراین سعی می‌کنند به برنامه‌هایشان جامه عمل بپوشانند.

نقاط قوت نقاط ضعف
از مفاهیم انتزاعی و نظری لذت می‌برند بیش از حد تحلیل‌گر، قضاوت‌گر و کمال‌گرا باشند
انتظارات بالایی از خود دارند دوست ندارند درمورد احساسات خود صحبت کنند
شنوندگان و منتقدان خوبی هستند بعضی اوقات ممکن است که بی‌تفاوت یا بی‌علاقه به‌نظر برسند
اعتماد‌ به ‌نفس بالا دارند  
سخت کار می‌کنند  
رویکردهای شناختی تیپ شخصیتی INTJ
تست MBTI، چهار مشخصه اصلی زیر را برای شخصیت‌شناسی در نظر می‌گیرد:

۱. برون‌گرا (Extraverts) یا درون‌گرا بودن (Introverts)؛

۲. حسی (Sensing) یا شهودی بودن (Intuition)؛

۳. منطقی (Thinking ) یا احساسی بودن (Feeling)؛

۴. قضاوت‌گر (Judging) یا ادراکی بودن (Perceiving).

اگر اول حروف انگلیسی انواع شخصیت‌های درون‌گرا، شهودی، منطقی و قضاوت‌گر را کنار هم بگذاریم، به تیپ شخصیتی INTJ می‌رسیم.

بر مبنای نظریه انواع شخصیت کارل یونگ (Carl Jung)، تست MBTI یک دسته‌بندی کاربردی است تا بتوانیم انواع شخصیت‌های افراد را بهتر درک کنیم. هریک از ۴ مورد بالا، می‌تواند شامل درون‌گرایی یا برون‌گرایی نیز باشد. برای هر نوع شخصیت، این کارکردهای مختلف شناختی به راه‌های مختلف با یکدیگر ترکیب می‌شوند یا تعامل می‌کنند. هر فرد، یکی از موارد بالا را به‌طور غالب در شخصیت خود دارد که ویژگی‌های آن شخص را به‌طور کلی مشخص می‌کند؛ علاوه بر این رویکردهای غالب، کمکی، نوع سوم و فرعی نیز در ایجاد خصوصیات شخصیت هر فردی، نقش مؤثری دارند که در ادامه به توضیح این ۴ کارکرد می‌پردازیم.

رویکرد غالب: درون‌گرای شهودی
زمانی تیپ شخصیتی INTJ درون‌گرای شهودی می‌شوند که بخواهند الگوها، معانی و احتمالات را بررسی کنند. آنها به‌جای اینکه فقط به واقعیت‌های ملموس توجه کنند، می‌خواهند که معنای آنها را نیز درک کنند. این افراد از تفکر درباره آینده و کاوش در احتمالات لذت می‌برند. آنها هنگام یادآوری وقایع، ممکن است که احساسات را بیشتر از جزئیات به خاطر بیاورند. این تیپ شخصیتی معانی پنهان و عمیق را در هرچیزی به‌خوبی درک می‌کنند.

رویکرد کمکی: برون‌گرای منطقی
تفکر برون‌گرایانه، به‌عنوان یک کارکرد کمکی در شخصیت INTJ، باعث می‌شود که افراد در دنیای اطراف خود به‌دنبال نظم، کنترل و ساختار باشند؛ به همین دلیل، تیپ شخصیتی INTJ در برخورد با مشکلات می‌توانند بسیار آگاهانه و روشمند باشند. آنها بر اساس منطق تصمیم‌ گیری می‌کنند و افکار خود را برای درک روابط علت و معلولی، سازمان می‌دهند.

رویکرد سوم: درون‌گرای احساسی
تیپ شخصیتی INTJ افراد درون‌گرای احساسی نیز هستند، اما به‌دلیل اینکه این عملکرد، عملکرد اصلی آنها نیست، تأثیر آن از رویکردهای غالب و کمکی کمتر است.

کسانی که این جنبه از شخصیت‌ خود را توسعه می‌دهند، در تصمیم‌گیری‌ها بیشتر به ارزش‌ها و احساسات توجه می‌کنند؛ در نتیجه، ممکن است نسبت به افراد و فعالیت‌هایی که به‌خوبی با ارزش‌هایشان هماهنگ‌اند، علاقه بیشتری نشان دهند.

رویکرد فرعی: برون‌گرای حسی
رزرو فوری - اجاره آپارتمان مبله در مشهد - ط۴
adv_logo
رزرو فوری - اجاره آپارتمان مبله در مشهد - ط۴
۱,۲۰۰,۰۰۰ تومان
مشاهده
yn-ad
این کمترین عملکرد از عملکردهای شناختی این افراد است، اما با وجود این، تأثیرگذار است. این رویکرد باعث می‌شود افراد از طریق حواس خود اطلاعات را تجزیه‌وتحلیل کنند.

این اشخاص وقتی به‌عنوان یک برون‌گرای حسی عمل می‌کنند، احساس می‌کنند در لحظه زندگی می‌کنند و از دنیای اطراف خود انرژی می‌گیرند